Mod de preparare
Se spala rosiile, se
taie în jumătate şi se aranjeaza pe o
tava captusita cu hartie de copt, cu partea taiata
in sus. Se presara suprafata rosiilor cu un pic
de usturoi maruntit, oregano uscat, sare,
piper, un pic de zahăr din trestie şi se termina cu
un fir de ulei de măsline extravirgin. Puneţi
tava în cuptorul preincalzit la 80 ° timp de cel
puţin o oră si jumătate, două, până
când sunt ofilite. Gătitul se face la o
temperatură scăzută şi timp indelungat, în scopul
de a evita ca rosiile sa se usuce şi de a
păstra sucurile lor. Cele care nu se folosesc imediat se pastreaza
la frigider într-un borcan sterilizat, acoperite cu
ulei.
Pot fi folosite ca garnitura dar, de
asemenea, pentru prepararea multor feluri de mâncare şi pentru condimenta paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu