Ingrediente pentru 4 persoane:
1 caracatita din aproximativ 1 kg
1 kg midii
1 kg scoici
1 l aproximativ sos de rosii
6o g pasta de tomate
8 linguri ulei extravirgin de masline.
2 catei de usturoi
sare dupa gust.
ardei jute dupa gust
8 felie de paine toast
1 kg midii
1 kg scoici
1 l aproximativ sos de rosii
6o g pasta de tomate
8 linguri ulei extravirgin de masline.
2 catei de usturoi
sare dupa gust.
ardei jute dupa gust
8 felie de paine toast
Mod de preparare:
Curtati si spalati scoicile(vezi reteta). Puneti-le într-o oală cu capac si se lasa sa fiarba pana se deschid .Conservati apa in care au fiert acestea şi se repetă aceeaşi operaţie cu midii, de asemenea,având grijă să se păstreze apa.Puneti caracatita în apă clocotită şi lăsaţi-o sa fiarba. Odată fiarta, pastrati apa in care a fiert. Va servi pentru a face sosul.Puneti usturoiul în ulei si lasati se se rumeneasca. Indepartati-l, apoi se adauga sosul de rosii, pasta de tomate şi ardeiul iute.Cu ajutorul unui filtru şi a unui tifon, se strecoara apa in care au fiert scoicile, midiile si un pic din apa in care a fiert caracatita. Se adauga in sos.Gustati si potriviti de sare dupa gust. Acoperiti si gatiti inca 10-15 minute .
Cand sosul este gata, se adaugă scoicile şi midiile fierte anterior (fără a îndepărta cojile) şi bucăţi de caracatiţă. Lasati pe foc pentru inca 4-5 minute. Puneti pe fiecare farfurie de servit 2 felii de paine toast şi acoperiti cu preparat.
Cand sosul este gata, se adaugă scoicile şi midiile fierte anterior (fără a îndepărta cojile) şi bucăţi de caracatiţă. Lasati pe foc pentru inca 4-5 minute. Puneti pe fiecare farfurie de servit 2 felii de paine toast şi acoperiti cu preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu