Versiunea napolitană a musacalei grecesti..
Ingrediente pentru 4 persoane:
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 kg de vinete alungite,
1 ceapa mare, aurie
1 cană de ulei e.v. de măsline,
200 g de carne - spata de vită tocată,
200 g de carne de porc - spata tocată,
300 g mozzarella de bivoliţă, tăiata în felii subţiri
1pahar de vin alb sec,
300 g. de rosii tocate,
1 legatura de pătrunjel,
1 legatura de busuioc
1 lingura oregano proaspat sau uscat,
2 linguri de pesmet,
70 g de Pecorino ras.
2 oua
1/2 lamaie
ulei pentru prăjit c.t,
sare dupa gust
piper alb dupa gust.
½ lingurita de scortisoara pudra.
1 ceapa mare, aurie
1 cană de ulei e.v. de măsline,
200 g de carne - spata de vită tocată,
200 g de carne de porc - spata tocată,
300 g mozzarella de bivoliţă, tăiata în felii subţiri
1pahar de vin alb sec,
300 g. de rosii tocate,
1 legatura de pătrunjel,
1 legatura de busuioc
1 lingura oregano proaspat sau uscat,
2 linguri de pesmet,
70 g de Pecorino ras.
2 oua
1/2 lamaie
ulei pentru prăjit c.t,
sare dupa gust
piper alb dupa gust.
½ lingurita de scortisoara pudra.
Mod de preparare:
Se spală şi se taie vinetele, contrar obiceiului, nu în direcţia longitudinală, ci în felii circulare sau ovale, de aproximativ 1/2 cm grosime.
Le aranjaţi în straturi într-o strecurătoare si presarati fiecare strat cu sare fina. Puneti peste vinete o farfurie si peste ea o greutate de 2 kg. Se lasă ca lichidul amar de vegetatie să se scurga timp de o oră. Se scurg, se storc bine şi clătiti-le cu apă rece.
Se usuca si se pun la prajit în ulei vegetal fierbinte până cand prind culoare aurie şi se scot pe prosoape de hartie.
Se toarnă cana de ulei extravirgin într-o cratiţă si atunci când este cald prajiti ceapa tocata. Adaugati carnea si presati de multe ori cu o furculita. Atunci când capata culoarea aurie, dar nu arsa, se adaugă vinul şi roşiile.Potriviti de sare, piper si scortisoara. Gatiti pentru aproximativ 45 de minute, adaugand oregano la jumătatea timpului de gătire.
Se amestecă sucul de la o jumatate de lamaie cu un ou batut, apoi se adauga jumătate din pecorin. Lasati carne să se răcească şi se adaugă patrunjel tocat, pesmet, un ouă şi brânza rămasa. Ungeti 4 mini cocotte cu putin ulei si se aseaza feliile de vinete pe partea de jos alternativ cu sos de carne, felii de mozzarella si alte felii de vinete, sos de rosii si mozzarella.Terminati cu felii de vinete peste care presarati frunze de busuioc.Se toarnă aproximativ o lingura de sos de ou cu lămâiesi pecorino. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand suprafata este aurita.
Lasati sa se receasca, apoi răsturnaţi mini cocotte cu grija pe farfurie, şi se serveşte.
Se toarnă cana de ulei extravirgin într-o cratiţă si atunci când este cald prajiti ceapa tocata. Adaugati carnea si presati de multe ori cu o furculita. Atunci când capata culoarea aurie, dar nu arsa, se adaugă vinul şi roşiile.Potriviti de sare, piper si scortisoara. Gatiti pentru aproximativ 45 de minute, adaugand oregano la jumătatea timpului de gătire.
Se amestecă sucul de la o jumatate de lamaie cu un ou batut, apoi se adauga jumătate din pecorin. Lasati carne să se răcească şi se adaugă patrunjel tocat, pesmet, un ouă şi brânza rămasa. Ungeti 4 mini cocotte cu putin ulei si se aseaza feliile de vinete pe partea de jos alternativ cu sos de carne, felii de mozzarella si alte felii de vinete, sos de rosii si mozzarella.Terminati cu felii de vinete peste care presarati frunze de busuioc.Se toarnă aproximativ o lingura de sos de ou cu lămâiesi pecorino. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand suprafata este aurita.
Lasati sa se receasca, apoi răsturnaţi mini cocotte cu grija pe farfurie, şi se serveşte.
Aceasta este în mod clar un fel de mancare principal, nu destul de light, dar într-adevăr delicios . Dacă doriţi, puteţi folosi vinete facute la gratar în loc de prajirea acestora ... dar nu este exact acelaşi lucru şi eu nu-l recomand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu