Ingrediente: pentru 4 persone
400 g spaghete
2 ou intregi si 6 gălbenuşuri
2 ou intregi si 6 gălbenuşuri
120 g Pecorino sau 80 g de pecorino si 40 g de parmesan
150 g gusa (sau pancetta)
150 g gusa (sau pancetta)
Piper dupa gust
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert. Cand fierbe adaugati sarea si pastele,Se taie gusa julien şi se prajeste la foc mic cu un fir de ulei intr-o tigaie de fier, până când a devenit transparenta şi nu si-a lasat toata grasimea. Batetii gălbenuşurile intr-un castron cu pecorino rasa si piper dupa gust,dar sa devina consistente. Separat bateti albusurile de o consistenta semi solida. Trasferati sosul de gusa intr-o alta tigaie, adaugati pastele al dente si se amestecă rapid-Se adauga amestucul de gălbenuşurile cu pecorino.Amestecati adaugand albusurile până la consistenta dorita mai adeugati piper pe farfurie. Serviti imediat.
Aceasta reteta pare simpla, dar nu este asa. E o combinaţie intre căldura de la pastele făinoase şi ingredientele de la sos. Pentru aceasta scurgeti pastele iar amstecul cu ingredientele de la sos trebuie facut foarte repede. In acest mod ouale nu au posibilitatea de a se coace ca omeleta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu