ingrediente pentru 4 persoane
4 calamar mediu
200 g miez de paine
100 g masline negre si capere
50 g brânză Pecorino
1 ou
4 linguri de ulei extravirgin de masline
200 g miez de paine
100 g masline negre si capere
50 g brânză Pecorino
1 ou
4 linguri de ulei extravirgin de masline
1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi calmarul şi se taie tentaculele.
Pregătiţi umplutura cu miezul de paine anterior inmuiat, masline tocate, capere, tentaculele tocate, ouă şi Pecorino rasă.
Umpleti calmarul, înfasurati-l cu sfoară si asigurati cu scobitori.
Într-o oală potrivita ca marime, rumeniti usturoiul in ulei, adăugaţi calmar si lasati-l sa se rumeneasca un pic. Se adaugă un pahar de vin alb şi se fierbe la foc mic cu capac.
Se feliaza si se serveste cu sos deasupra sau alaturi.
Pregătiţi umplutura cu miezul de paine anterior inmuiat, masline tocate, capere, tentaculele tocate, ouă şi Pecorino rasă.
Umpleti calmarul, înfasurati-l cu sfoară si asigurati cu scobitori.
Într-o oală potrivita ca marime, rumeniti usturoiul in ulei, adăugaţi calmar si lasati-l sa se rumeneasca un pic. Se adaugă un pahar de vin alb şi se fierbe la foc mic cu capac.
Se feliaza si se serveste cu sos deasupra sau alaturi.
Calamarul trebuie să fie umplut cu o umplutură usoara, altfel in timpul gătirii se umfla prea mult si se rupe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu