În termeni generali: doar din făină 00 de grâu, ulei de măsline extravirgin, drojdie proaspătă, (mai bine se se foloseste aluatul ramas cu o zi înainte),mozzarella (mozzarella şi că nici un alt tip de produs din lapte), eventual, de bivolita, roşii din soiul San Marzano, de calitate, de preferinţă din cutie. .
Aluatul trebuie intins cu mâinile, fără ajutorul unui sucitor. (Vezi spot televizat Lidl cu domnul.....chef? Antonio Passerelli)
Nu este absolut necesar sa fie aruncata în aer, învârtita sau bătuţa într-un alt mod. Toate acestea echivaleaza cu prostii care „ucid” pizza.
Aluatul trebuie intins cu mâinile, fără ajutorul unui sucitor. (Vezi spot televizat Lidl cu domnul.....chef? Antonio Passerelli)
Nu este absolut necesar sa fie aruncata în aer, învârtita sau bătuţa într-un alt mod. Toate acestea echivaleaza cu prostii care „ucid” pizza.
Cuptorul trebuie să fie cu lemne, în ciuda răspândirii de cuptoare electrice şi cele cu gaz, construit din cărămidă refractară şi adus la o temperatură de 450-485°.(motiv pentru care pizza adevarata nu se poate pregati a casa)
Deci, nu mai asa se poate numi pizza: restul sunt sarlatanie .
Şi cate tipuri de pizza trebuie se fie in menu? Puţine: cu cat sunt mai puţine cu atat localul este mai bun..
Deci, nu mai asa se poate numi pizza: restul sunt sarlatanie .
Şi cate tipuri de pizza trebuie se fie in menu? Puţine: cu cat sunt mai puţine cu atat localul este mai bun..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu