MOZZARELLA DE BIVOLITA CAMPANA DOP IMPLETITA |
un cadou din ţara de soare
Este un produs lactat cel mai bine vândut în Italia şi este foarte gustos! Vorbim de mozzarella. Cea mai valoroasa este mozzarella de bivoliţă campana DOP, produsa în întregime din lapte de bivoliţă.
Foarte similar cu mozzarella şi de multe ori a intrecut pe aceasta, sau din contra este flor de laptee Italiano (fior di latte). Principala diferenţă este că prima este facuta din lapte de bivoliţă, în timp ce a doua este din laptele de vaca. Acest lucru nu înseamnă că flor de lapte nu este bun. Are doar un gust mai delicat si pentru acest lucru poate se fi ales pentru copii.
Mozzarella se face din lapte de vacă sau de bivoliţă, cheag şi sare. Este bogat în cazeină şi calciu, foarte hrănitoar şi destul de caloric. Poate provoca, uneori, probleme pentru cei care au dificultăţi în digestie, deoarece poate provoca arsuri la stomac. Preferabil sa fie consumată în timpul verii, deoarece este un aliment proaspat si de calitate iar aroma sunt îmbunătăţite de la caldura (de fapt, dacă este achiziţionată în timpul iernii, este recomandat, înainte de a fi mâncata, scufundarea în apă calda)
Mozzarella de bivoliţă este un aliment DOP (denumire de origine protejată).Acest acronim este o recunoaştere foarte importantă şi este, în principal, din cauza gustului unic de mozzarella de bivoliţă. Laptele de bivoliţă este bogat in grasimi, care dau brânzei o aroma caracteristică. Sigiliul de asociere se acordă numai dacă îndeplineste anumite condiţii: lapte de bivoliţă pur 100% provenit din Campania şi din provinciile din Roma, Latina, Frosinone şi Foggia.
Este un produs lactat cel mai bine vândut în Italia şi este foarte gustos! Vorbim de mozzarella. Cea mai valoroasa este mozzarella de bivoliţă campana DOP, produsa în întregime din lapte de bivoliţă.
Foarte similar cu mozzarella şi de multe ori a intrecut pe aceasta, sau din contra este flor de laptee Italiano (fior di latte). Principala diferenţă este că prima este facuta din lapte de bivoliţă, în timp ce a doua este din laptele de vaca. Acest lucru nu înseamnă că flor de lapte nu este bun. Are doar un gust mai delicat si pentru acest lucru poate se fi ales pentru copii.
Mozzarella se face din lapte de vacă sau de bivoliţă, cheag şi sare. Este bogat în cazeină şi calciu, foarte hrănitoar şi destul de caloric. Poate provoca, uneori, probleme pentru cei care au dificultăţi în digestie, deoarece poate provoca arsuri la stomac. Preferabil sa fie consumată în timpul verii, deoarece este un aliment proaspat si de calitate iar aroma sunt îmbunătăţite de la caldura (de fapt, dacă este achiziţionată în timpul iernii, este recomandat, înainte de a fi mâncata, scufundarea în apă calda)
Mozzarella de bivoliţă este un aliment DOP (denumire de origine protejată).Acest acronim este o recunoaştere foarte importantă şi este, în principal, din cauza gustului unic de mozzarella de bivoliţă. Laptele de bivoliţă este bogat in grasimi, care dau brânzei o aroma caracteristică. Sigiliul de asociere se acordă numai dacă îndeplineste anumite condiţii: lapte de bivoliţă pur 100% provenit din Campania şi din provinciile din Roma, Latina, Frosinone şi Foggia.
Brânza poate fi vânduta în mai multe dimensiuni: dimensiunea standard (aproximativ 300 gr.) Sau mai mari, cireşe, boconcini sau impletita. Daca este proaspăta, trebuie să fie ferma, cu pielea netedă şi atunci când se taie, trebuie să iasa lapte.
Sfat util pentru a cumpăra şi pentru a conserva in cele mai bune conditii mozzarella.
Atunci când cumperi brânză, cere mozzarella de bivoliţă, campana DOP.
Asiguraţi-vă că ambalajul este intact şi poartă un simbol al consorţiului.
Întotdeauna verificaţi data de expirare. Mozzarella are termen de viata foarte scurt(4-5 zile) şi amintiţi-vă că un termen foarte lung implică utilizarea de lapte tratat ca sa poate dura mai mult.
Atunci când o aduceti acasă, să nu o lăsati în frigider, deoarece la rece grăsimile tind să se coaguleze, făcându-o să-şi piardă aroma si caracteristică sa.
Pentru a o menţine in cel mai bune conditii, lăsaţi-o în zer, nu o puneti in apa de la robinet caci isi pierde aroma.
Dacă trebuie sa o pastrati mai mult de 3 zile, va fi pusa in frigider, dar nu uitaţi să o luaţi cu o oră înainte de a o consuma sau încălziti-o in punga cu zerul ei în apă fierbinte.
Mozzarella de bivoliţă campana DOP nu este un condiment, si un adevărat fel de mâncare, care oferă pentru fiecare 100 g de produs, aproximativ 270 kcal.
LOGO |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu