Ingrediente pentru 4 persoane:
1,1/2 kg sepie
1 ceapa mica
1 căţel de usturoi
1 pahar de vin alb sec
3 linguri de pasta de tomate
1 lingura de patrunjel tocat
3 linguri ulei de măsline extravirgin
sare dupa gust
piper dupa gust
1 pahar de vin alb sec
3 linguri de pasta de tomate
1 lingura de patrunjel tocat
3 linguri ulei de măsline extravirgin
sare dupa gust
piper dupa gust
Curăţaţi sepia (vezi reteta) şi spălaţi-o bine sub jet de apă. Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie în fâşii cu o grosime de aproximativ 2 cm.
Se taie ceapa si usturoiul si le puneti într-o tigaie. Se adauga ulei si se prajesc timp de 5 minute. Adaugati sepia taiata in fasii si gatiti pentru inca 5 minute. Adăugaţi vinul şi lasăti sa se evapore.
Acum, adăugaţi pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta si se gateste pentru nu mai mult de 8-10 minute,altfel se intareste sepia.
Stigeti focul, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel tocat.
Serviti supa de sepie fierbinte însoţită de felii de pâine facute la gratar.
Se taie ceapa si usturoiul si le puneti într-o tigaie. Se adauga ulei si se prajesc timp de 5 minute. Adaugati sepia taiata in fasii si gatiti pentru inca 5 minute. Adăugaţi vinul şi lasăti sa se evapore.
Acum, adăugaţi pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta si se gateste pentru nu mai mult de 8-10 minute,altfel se intareste sepia.
Stigeti focul, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel tocat.
Serviti supa de sepie fierbinte însoţită de felii de pâine facute la gratar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu