(Carpaccio de caracatita)
1 sticla din plastic de 1,5 (apa)
sfoară
1,5 kg de caracatiţă
1 tulpina de telina (apio)
1 ceapa
1 morcov
3 frunze de dafin
10 boabe de piper negru
2 linguri de oţet de vin alb
(curatare)Se pune la fiert intr-o oală mare apă din abundenta. Cand fierbe puneti caracatita curatata (vezi reteta) împreună cu restul ingredientelor.
Se lasa se fiarba timp de cel puţin o oră, dar în orice caz, se face proba cu o furculita cand tenteculile se inteapa usor insemna ca este frageda, dar totuşi trebuie sa ramana tare, adaugati sare daca trebuie. Scurgeti (nu lasati să se răcească în apă) şi se taie în bucăţi destul e groase.
Între timp, se taie o sticla de plastic (se indeparteaza partea mai îngustă).
Când caracatiţă va începe să se receasca uşor ca sa se poate manevra cu mâinile, o indesati, cât mai mult posibil, în interiorul sticlei. Practicati, apoi, cu vârful foarfecei, niste găuri mici pe baza sticlei, astfel încât să iasa excesul de lichid. Apoi pe partea de sticla rămasa libera dupa indesarea caracatitei praticati niste taiaturi vertical, în fâşii, apoi pliati-le peste caracatita, astfel aceasta se închide ca într-o cutie.
Impachetati cu folie de plasic de bucaterie si fixaţi-o cu sfoară.
Păstrati-o în frigider pentru cel puţin o zi înainte de a o mânca. Tăiati sticla şi feliati cu un cuţit ascuţit sau cu masina de feliat. Pentru servit condimentati dupa gust cu ulei de masline si lamaie pe un pat de rucola cu otet balsamic,etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu