Ingrediente:
pentru aluat:
500 g făină americana (Manitoba),
500 g făină americana (Manitoba),
50 g de zahăr,
150 g unt, moale la temperatura camerei, sau 100 g de untură,
o linguriţă de sare,
8 ouă,
50 g de drojdie.
pentru sirop:
2 litri de apă
600 g de zahăr
150 g unt, moale la temperatura camerei, sau 100 g de untură,
o linguriţă de sare,
8 ouă,
50 g de drojdie.
pentru sirop:
2 litri de apă
600 g de zahăr
Coaja de la o lamaie
rom dupa gust
rom dupa gust
Mod de preparare:
Puneţi făină pe un contenitor potrivit, adaugati zahăr, unt sau untura in bucati mici,drojdie maruntita şi se amestecă bine.
Potriviti de sare, adaugati ouale unul cate unul (şi numai atunci când oul precedent a fost incorporat).Aluatul trebuie să fie elastic.
Pentru a realiza acest lucru, este importanta cantitatea de ouă: nu le alegeti prea mari, si daca ati fi pus primele şapte, cel de-al optu-lea se pune doar jumatate(bateti oul putin si adaugati doar jumatet de ou)
Frământaţi cu grija , până când aluatul nu se mai ridica.
Pentru a verifica acest lucru luati un pic de aluat intre degetul mare şi aratator si-l extindeti: în cazul în care este elastic si cauciucat aproape că este gata. Lasati aluatul într-un castron la crescut până când ajunge la margine. Transferati-l într-o tava rotunda diametru 25 cm unsa cu unt si presarata cu faina(sau mai multe forme cilindrice mici), şi se mai lasa la dospit pana atinge marginile.
Puneţi făină pe un contenitor potrivit, adaugati zahăr, unt sau untura in bucati mici,drojdie maruntita şi se amestecă bine.
Potriviti de sare, adaugati ouale unul cate unul (şi numai atunci când oul precedent a fost incorporat).Aluatul trebuie să fie elastic.
Pentru a realiza acest lucru, este importanta cantitatea de ouă: nu le alegeti prea mari, si daca ati fi pus primele şapte, cel de-al optu-lea se pune doar jumatate(bateti oul putin si adaugati doar jumatet de ou)
Frământaţi cu grija , până când aluatul nu se mai ridica.
Pentru a verifica acest lucru luati un pic de aluat intre degetul mare şi aratator si-l extindeti: în cazul în care este elastic si cauciucat aproape că este gata. Lasati aluatul într-un castron la crescut până când ajunge la margine. Transferati-l într-o tava rotunda diametru 25 cm unsa cu unt si presarata cu faina(sau mai multe forme cilindrice mici), şi se mai lasa la dospit pana atinge marginile.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute.
Pregătiţi siropul:puneti apa , zahăr, coaja de lămâie şi rom pe foc (lichior este subiectiv şi depinde de gust), până când zahărul s-a dizolvat.
Scoateţi coaja de lamaie. Puneti baba' pe un gratar (cel de la cuptor este potrivit), şi puneti pe o tava suficient de mare.
Găuriti cu o scobitoare suprafaţa superioară a baba' (suprafata dulcelui) şi începeti să-l imbibati cu sirop cu ajutorul unui polonic.
Rotiţi baba’ şi continuati sa insiropati de câteva ori.
Când aţi terminat siropul, recuperati din tava pe care este gratarul (serveşte exact pentru acest lucru-recuperarea siropului) şi eventual, se încălzeste din nou şi se continua să se insiropeze baba’.
Apoi se lasa sa picure pe grătar, pentru câteva ore.
Serveste felii de Baba adăugând încă sirop (care a fost pastrat).
Pregătiţi siropul:puneti apa , zahăr, coaja de lămâie şi rom pe foc (lichior este subiectiv şi depinde de gust), până când zahărul s-a dizolvat.
Scoateţi coaja de lamaie. Puneti baba' pe un gratar (cel de la cuptor este potrivit), şi puneti pe o tava suficient de mare.
Găuriti cu o scobitoare suprafaţa superioară a baba' (suprafata dulcelui) şi începeti să-l imbibati cu sirop cu ajutorul unui polonic.
Rotiţi baba’ şi continuati sa insiropati de câteva ori.
Când aţi terminat siropul, recuperati din tava pe care este gratarul (serveşte exact pentru acest lucru-recuperarea siropului) şi eventual, se încălzeste din nou şi se continua să se insiropeze baba’.
Apoi se lasa sa picure pe grătar, pentru câteva ore.
Serveste felii de Baba adăugând încă sirop (care a fost pastrat).
Dacă aţi folosit matrite pentru Baba mici, dulciurile vor fi udate prin scufundare in sirop şi se recupereaza cu o spumiera.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu