1 kg de pulpa superiora de miel
6 linguri de ulei e,v.de măsline
ardei iute dupa gust
200 g roşii cherry
1 frunza de dafin
1 pahar de vin alb sec
200 ml supa vegetala
1 ceapa mica
1 tulpina de telina(Apio)
1 morcov mic
150 g ardei kapia
1 vanata mica
½ legatura de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
6 linguri de ulei e,v.de măsline
ardei iute dupa gust
200 g roşii cherry
1 frunza de dafin
1 pahar de vin alb sec
200 ml supa vegetala
1 ceapa mica
1 tulpina de telina(Apio)
1 morcov mic
150 g ardei kapia
1 vanata mica
½ legatura de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Curatati si taiati in bucatele carnea de miel. Curatati, spalăti şi taiati rosiile in patru.Curatati, spalăti şi taiati julienne ceapa, telina, morcovul, ardeiul şi vanata.
Într-o cratiţă puneti uleiul de măsline. Lasati sa se incinga si prajiti usor, la foc moderat, telina, morcovul, si ceapa, amestecand ocazional. La momentul potrivit se adauga ardeiul iute şi frunza de dafin. Alaturi, intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumeniti carnea de miel tavalita prin faina si condimentata cu sare. Puneti carnea in cratiţă Se adaugă vinul, se lasa sa se evapore si se toarnă roşiile, supa.Se acopera şi se continua de gătit la foc mic. La jumătatea timpului de gătit se adauga ardeiul şi vinetele.Se continua de gatit până cand vinetele si ardeii sunt copti. .
Serviti presarat cu patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu