Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg de cotlet de ied
300 g de ciuperci pleurotus
2 catei de usturoi
½ pahar de vin alb sec
2 crangute de rozmarin şi cimbru
sare şi piper dupa gust
100 g miez de pâine uscata
3 căţel de usturoi
½ de legatura de patrunjel tocat
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
50 g pecorino
150 g roşii cherry
2 catei de usturoi
½ pahar de vin alb sec
2 crangute de rozmarin şi cimbru
sare şi piper dupa gust
100 g miez de pâine uscata
3 căţel de usturoi
½ de legatura de patrunjel tocat
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
50 g pecorino
150 g roşii cherry
Mod de preparare:
Curăţaţi si spalati carnea de ied. Spalăti şi taiati rosiile in patru, se curata si se toaca marunt 1 usturoi şi pătrunjelul. Curati şi taiati ciupercile in bucati.
Într-un castron mic, se sfarama cu mâinile pâinea uscata. Adăugaţi un vârf de cuţit de piper, usturoi, pătrunjelul, pecorino şi o burniţă de ulei de măsline.Se amestecă totul foarte bine.
Se presara o tava de cuptor, cu ulei de măsline si se pune carnea de ied, sare, piper, se adauga doi catei de usturoi in coaja, rozmarin si cimbru.Se pune in cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de zece minute. Scoateţi carnea din cuptor, indepartati usturoiul şi ierburile aromatice.Se stropeste cu vin alb. Aranjaţi totul în straturi:carnea, ciupercile, roşiile apoi amestecul de pâine alternativ, cu putin ulei.Asiguraţi-vă că fundul tavii este umed.Dacă nu,adăugaţi un polonic de apă.
Gatiti in cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu