Ingrediente:
pentru aluat
250 g faina Manitoba
1 dl de lapte cald
50 g de unt în bucăţi mici
1/2 linguriţă de zahăr
1/2 linguriţă de sare
1 cub de drojdie
pentru umplutura
250 g de philadelfia
10 cherry confit (reteta)
oregano
sare grunjoasa
mixt de seminţe de in, susan, mac
1 ou pentru periere(ungere)
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în lapte cald la care se adauga zahar pentru a imbunati faza de dospit.Se amestecă restul de ingrediente si se adauga laptele cu drojdia cand este complet dizolvata si se amesteca bine pana cand aluatul este neted si elastic.Formati o minge şi o puneti într-un loc adăpostit la dospit acoperita de un prosop ud timp de aproximativ o oră şi jumătate. După acest timp, ridicati aluatul care a crescut in prima dospire si în primul rând ajutati-l sa se dezumfle si cu mâinile, dându-i o formă dreptunghiulară de aproximativ o jumatate de centimetru grosime.
Răspânditi pe întreaga suprafaţă philadelfia, păstrând aproximativ un centimetru de la marginea exterioară, apoi se taie cherry confit în fâşii şi le distribuie peste philadelfia, împreună cu o presarare buna de oregano.
Incepeti să rostogoliti aluatul, pornind de la latura lungă a dreptunghiului, se încheie ca un cilindru şi se taie în felii de aproximativ un centimetru grosime, cu ajutorul unui cuţit ascuţit.
Luaţi o tava sau o placa captusita cu hartie de copt şi se pun brioche. Nu vă faceţi griji cu privire la dospit, dacă se vor atinge reciproc; când sunt copte vor fi foarte uşor de detaşat.
Acum să face a doua dospire. Un truc bun este de a pune tava sau placa in interiorul cuptorului oprit, dar cu becul aprins care va asigura minim de căldură, care va asista dospirea. Aşteptaţi încă aproximativ 45 de minute, se scot brioche din cuptor, şi se aprinde.
Răspânditi pe întreaga suprafaţă philadelfia, păstrând aproximativ un centimetru de la marginea exterioară, apoi se taie cherry confit în fâşii şi le distribuie peste philadelfia, împreună cu o presarare buna de oregano.
Incepeti să rostogoliti aluatul, pornind de la latura lungă a dreptunghiului, se încheie ca un cilindru şi se taie în felii de aproximativ un centimetru grosime, cu ajutorul unui cuţit ascuţit.
Luaţi o tava sau o placa captusita cu hartie de copt şi se pun brioche. Nu vă faceţi griji cu privire la dospit, dacă se vor atinge reciproc; când sunt copte vor fi foarte uşor de detaşat.
Acum să face a doua dospire. Un truc bun este de a pune tava sau placa in interiorul cuptorului oprit, dar cu becul aprins care va asigura minim de căldură, care va asista dospirea. Aşteptaţi încă aproximativ 45 de minute, se scot brioche din cuptor, şi se aprinde.
Incingeti cuptorul la 180 de grade. Între timp, periati(ungeti) suprafata briochelor cu galbenus de ou amestecat cu puţină apă si presarati cu mix de seminţe si sare dupa gust.
Atunci când cuptorul ajunge la temperatura potrivita puneti brioche in cuptor si se coc aproximativ 20/30 de minute sau până când acestea au o culoare frumoasă aurie.
Atunci când cuptorul ajunge la temperatura potrivita puneti brioche in cuptor si se coc aproximativ 20/30 de minute sau până când acestea au o culoare frumoasă aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu