(panna cotta cu capsuni)
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 ml de smântână
100 g de zahăr pudră
12 g de foi de gelatină
500 g de căpşuni
1 baton de vanilie
zahăr şi suc de lămâie pentru a condimenta căpşunile, dupa gust
Mod de preparare:
100 g de zahăr pudră
12 g de foi de gelatină
500 g de căpşuni
1 baton de vanilie
zahăr şi suc de lămâie pentru a condimenta căpşunile, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti gelatina intr-un
bol cu apă rece timp de 10 minute. Curăţaţi
şi spălaţi căpşunile apoi se taie
în bucăţi . Cu ajutorul unui mixer din 100 gr. de
capsuni se face un piure. Diferenta
de 400 g se condimenteaza cu zahăr şi suc de lămâie dupa
gust si pastrati-le in frigider. Puneti într-o cratita smântână cu zahăr
pudră şi baton de vanilie taiat pe jumatate pe lungime. Adaugati piureul de
capsuni puneti la foc
mic şi se aduce la fierbere. Cand a ajuns la fierbere, se
adaugă gelatina stoarsa şi
se amestecă bine. Se
strecoara amestecul printr-o sita. Se
toarnă în pahare sau cupe şi se lasă
să se răcească, apoi se
pune panna cotta în frigider până când se solidifica
complet. Completaţi cu căpşuni rămase taiate în
bucăţi şi se serveşte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu