Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g de paste( penne, rigatoni, orecchiette)
500 g broccoli,
1 ardei iute,
1 căţel de usturoi, tocat
4 fileuri de anşoa in ulei,
pecorino ras sau parmesan dupa gust,
sare, piper negru,
6 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Se spală broccoli şi se separă bucheţelele. Fierbeti apa , sarati si se adaugă broccoli şi dupa 4 minute adaugati pastele făinoase. Fierbeti timpul necesar ca pastele nu sunt ”al dente” Între timp, prajiti ardeiul iute şi usturoiul în ulei, se adaugă anşoa dizolvat cu aiutorul unei linguri de lemn (sa fiti atenti ca uleiul sa nu fie foarte cald altfel ansoa se arde). Scurgeti pastele cu broccoli, se toarnă in tigaia cu ulei si anşoa, la foc mic amestecand si se aduc pastele la puctul de coacere potrivit.In caz ca este necesar folositi apa unde au fost fierte pastele si broccoli. Presarati cu parmesan si piper si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu