(Fara Lapte)
Ingrediente
300 ml de apă
coaja rasa si sucul de la o lamaie
200 g de zahăr
50 g de amidon din cartofi
1 ou întreg + 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Topiti zaharul intr-o catrita cu apa, amestecand cu o lingura, apoi se adauga coaja rasă şi sucul de la 1 lamaie.
Într-o cratiţă combinati oul şi gălbenuşurile de ou cu amidon, apoi se adaugă siropul de zahar aromatizat cu lamaie si puneti pe foc timp de câteva minute.Cand crema incepe sa se ingroase îndepărtati de pe foc şi se lasă să se răcească.
Cu aceasta crema se poate pregăti o tartă cu fructe de sezon utlizand capsuni, kiwi, piersici, etc.
Pregătiţi pasta frolla (vezi reteta), se coace în cuptor si atunci cand este gata, lasati sa se raceasca. Se umple cu crema de lamaie, se acopera crema cu felii de fructe preferate. Presarati cu zahăr pudră, se acoperă cu un strat de gelatină(Tort-gelee) Păstraţi tarta în frigider inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu