Mod de preparare
Se spală şi se usucă visinele (sănătoase, ferme şi coapte), scoateţi coditele şi samburii cu ajutorul unei ustensile de scos samburii(aic), astfel încât acestea să rămână intacte. In caz contrar, va ajutati de un ac.
Se cântăresc visinele şi le aşezaţi cu grijă într-un borcan de sticlă, cu intervale, presarate cu aceeaşi cantitate de zahăr.
Închideţi borcanul şi se pune la soare pentru 40 de zile (pentru acest motiv sunt numite asa). Scoateti borcanul din când în când şi în caz ca vremea nu este potrivita il pastrati in casa.
După 40 de zile ( chiar înainte daca vremea este calduroasa) zahărul s-a dizolvat complet şi va avea un lichid frumos de culoare inchisa şi visinele vor rămâne destul de ferme. Se pot păstra la frigider pentru cât timp doriţi (ele dureaza mult timp, chiar 1 an) şi puteti folosi lichidul şi visinele dupa cum doriti.
Ele sunt excelente pentru gogosi de Sfintul Joseph( zeppole di San Giuseppe) dar, de asemenea, în crema,la inghetata sau la un desert.
Sosul diluat în apă rece este un optim stingator de sete, sau zapata proaspata pusa in pahare cu sirop peste ea. O bunatate!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu