Pentru tort:
250 g de albusuri de ou,
200 gr. zahăr
1 ceasca de ulei de porumb (aproximativ 100ml)
150 g ciocolată albă,
250 g faina,
1 lingurita de extract de vanilie,
1 plic de praf de copt.
Pentru crema:
250 ml suc de portocale,
coaja rasa de la o portocala,
4 linguri de zahăr,
50 gr. făină.
zahar pudra c.t.
Mod de preparare
Bateti albusurile cu zahar pana devin o crema; se adauga ciocolata topita, ulei, vanilie, faina cernuta cu praful de copt. Ungeti o tava de copt de 24 cm, se toarnă amestecul şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Pregătiţi crema. Se încălzeşte sucul de portocale. Intr-o cratiţă, se toarnă zaharul, faina si coaja de portocala. Se amesteca bine cu un tel, se toarna sucul cate un pic şi începeti sa amestecati ingredientele pe foc pana se ingroase. Se fierbe uşor si cand doar fierbe îndepărtati de pe flacara şi lasati să se răcească. Se taie tortul în jumătate, se umple cu crema si se presara cu zahar pudra..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu