Crema de mascarpone, (vezi reteta aic)
500 g. căpşuni
sucul de la o lamaie
4 linguri de zahăr
1 lingură de limoncello
Diferenţa dintre tiramisu clasic şi varianta cu căpşuni consta numai în căpşuni şi savoiardi care sunt inmuiati in sirop de capsuni, nu în cafea.
Mod de preparare:
Puneti căpşunile bine spălate si scurse într-un recipient. Se toarnă sucul de lamaie, 4 linguri de zahăr şi se amestecă împreună cu limoncello. Lasati-le să stea o jumătate de ora.Intre timp pregătiţi crema mascarpone.
După aceea, cu un blender, se toarnă jumătate din căpşuni şi suc într-un bol şi se bate tot.
La acest punct, se poate continua cu asamblarea dulcelui. Pentru ca biscuitii savoiardi sa aderare la partea de jos a vasului, se toarnă câteva linguri de amestec de crema mascarpone si se intinde pe suprafaţa vasului. Se uda rapid biscuitii savoiardi în sirop de capsuni si se pun peste crema obtinind un prim strat.Primul strat facut se acoperă cu crema de mascarpone şi căpşuni taiate în bucăţi mici. Ati făcut un al doi-lea strat de savoiardi imuiati, se acoperă cu restul de crema mascarpone. În cele din urmă, se decoreaza tiramisu cu căpşuni tăiate în jumătate.Dacă vă place, garnisiti cu frisca.
Mai avete o varianta. Cu visine. Un borcan de visine fara samburi in sirop de 700 g, inmuiati savoiardi numai in sirop.si visine peste crema,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu