1 kg. sos de rosii;
800 g. ceapa;
800 g. ceapa;
2 lingurite de sare;
500 g. de zahăr;
2 lingurite de ghimbir pudra;
2 lingurite de mustar pudra;
4 cuişoare.
Ceapa se taie în bucăţi foarte fine, înainte de a o pune într-o oală cu sos de roşii. Se fierbe la foc mediu pentru o jumătate de oră. Tocati cu un blender si turnati amestecul in oala care va fierbe pentru douazeci de minute cu zahar si otet. Apoi se adauga condimentele si sarea si se lasa sa se ingroase pentru câteva minute. Când ketchup-ul. e gata si racit se poate pastra în frigider, după ce l-ati pus în sticle mici, închise sau in borcane sterilizate . După două zile ketchup este gata pentru a condimenta felurile de mâncare preferate . Nu va temeti daca aroma nu va fi identica sută la sută cu cea produsa industrial dar sigur este mai sanatosa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu