ingrediente:
2 kg cirese (sănătoase,
ferme şi coapte)
200 g de zahăr (pentru 1 litru de apă)
Mod de preparare:
Cireşele se spală, se elimina coditile şi
samburii(clic aic), se lasa la uscat pe o
cârpă curată.
Puneţi-le într-un
borcan(clic aic) care se poate
închida ermetic si in care încearcati să le aranjati în aşa fel încât să ramana
spaţii goale cat mai puţina posibil
(fără apasare!).
Pregătiţi un sirop cu
zahăr şi apă: se pune o cratita cu apa pe aragaz şi se toarna zahărul, apoi se
aduce la fierbere şi se amestecă până când zahărul s-a dizolvat complet. Cand
siropul e rece, se toarnă peste cireşe
în borcan, agitând din cand în cand pentru a
iesi orice bulă de aer (opriti-va cu turnatul siropului la 2 cm de
marginea borcanului).
Închideţi borcanele şi
puneti-le la sterilizat, menţinându-le
intr-o oala cu apa timp de 5-6 minute de la momentul in care incepe fierberea.
După acest timp, opriţi aragazul şi lasati sa se răcească borcanele în aceeaşi
oală. Atunci când s-au răcit, scoateţi-le din apa, se usuca bine si se pun
intr-un loc răcoros si la întuneric.
Lasati cireşele în
borcane cel puţin o lună înainte de a le
consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu