Ingrediente pentru 6-8 persoane:
1 litru de smântână proaspătă
9 galbenusuri de ou
150 g de zahăr
1 baton de vanilie
zahăr din trestie
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 150 ° C. Se taie batonul de vanilie in jumatate pe lungime, îndepărtaţi seminţele cu ajutorul unui varf de cuţit si puneti de -o parte. Bateti galbenusurile de ou şi zahărul cu un tel pana cand amestecul se albeste. Se toarnă într-o cratiţă smântâna cu seminţele de vanilie şi se încălzeşte la foc mic.Imediat cand incepe sa fiarba indepartati de la căldură, se filtrează amestecul cu o strecurătoare fină şi se toarnă peste galbenusul de ou foarte încet, având grijă să se amestece continuu, asigurându-vă că galbenusul de ou nu se coace.Distribuiti în cocottine individuale, umplându-le de ¾.Puneti cocottinele intr-o tigaie plină cu apă (cocottinele ar trebui să fie scufundate pe jumătate).Coaceţi pentru aproximativ 1 oră si ceva.Crema trebuie să fie ferma pe margini şi moale în mijloc.
După ce s-a răcit, se acoperă fiecare cocottina cu folie transparenta de bucaterie şi se lasă în frigider pentru cel putin 3-4 ore. Chiar inainte de servire, se întinde o linguriţă de zahar din trestie şi se caramelizeaza pe fiecare desert, cu arzatorul de crème brulee . sau sub grill-ul de la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu