Risotto cu capsuni
Ingrediente pentru 4 persoane.
360 g de orez (Carnaroli)
500 g de căpşuni ,
100 g de unt,
o ceapa mica
un pahar de vin alb sec,
1/2 litru de supa de legume
1/2 ceasca de smântână.
Mod de preparare:
Tăiaţi în bucăţi mici căpşunile după ce au fost spălate cu atenţie şi uscate.
Păstraţi câteva căpşuni deoparte pentru decorarea finală. Prajiti intr-o tigaie cu unt ceapa tocata fin. Apoi, adăugaţi orezul. (vezi tehnica de a gati 2)
Se adauga vinul alb si lasati sa se evapore la foc mare. Gatiti orezul acum .Cu 5 minute înainte ca orezul sa fie aproape fiert se adaugă capsunile.
Când orezul va fi gătit se indeparteaza de pe foc si se adaugă smântână; se amesteca.
Puneti pe farfurii şi adaugăti câteva bucăţi de căpşuni pe deasupra.
Păstraţi câteva căpşuni deoparte pentru decorarea finală. Prajiti intr-o tigaie cu unt ceapa tocata fin. Apoi, adăugaţi orezul. (vezi tehnica de a gati 2)
Se adauga vinul alb si lasati sa se evapore la foc mare. Gatiti orezul acum .Cu 5 minute înainte ca orezul sa fie aproape fiert se adaugă capsunile.
Când orezul va fi gătit se indeparteaza de pe foc si se adaugă smântână; se amesteca.
Puneti pe farfurii şi adaugăti câteva bucăţi de căpşuni pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu