Zuppa Inglese
Ingrediente:
1 litru de lapte,
8 gălbenuşuri de ouă
250 g zahăr tos
80 g Făină 00
100 g ciocolată fondant
8 gălbenuşuri de ouă
250 g zahăr tos
80 g Făină 00
100 g ciocolată fondant
100 g smântână
300 g de pan de spania în felii de 1 cm înălţime.
Alchermes (reteta aici): un pahar
coaja de la o lamaie
un vârf de cuţit de sare
300 g de pan de spania în felii de 1 cm înălţime.
Alchermes (reteta aici): un pahar
coaja de la o lamaie
un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Pregatiti crema pasticera
Se fierbe laptele cu coaja de lamaie(fara partea alba).Intre timp, se bat galbenusurile de ou intr-un bol cu zahăr şi cand compozitia devine alba si pufoasa amestecati faina cernuta. Se amesteca bine, folosind un tel.
Se toarna laptele fierbinte în castronul cu ouale, zahărul şi faina si se amestecă bine, Se trece printr-o sită crema pregătita si se lasa sa curga intr-o tigaie cu laturi inalte care o cuprinde perfect şi se pune pe foc. Se fierbe la foc mediu, amestecand constant timp de două minute din momentul in care începe să fiarbă. Se stinge focul si se amesteca in continuare timp de 5 minute.
Crema cu ciocolata
Se încălzeşte smântână într-o cratiţă,nu prea mare, şi atunci când smântână este calda, se adaugă ciocolata rupta in bucăţi mici şi se amestecă pana cand se obtine un lichid cremos.
Asamblarea dulcelui
Tapetati fundul şi bordurile unui bol de sticla, care poate fi servit la masa, cu felii de pan de spania cu grosimea de 1 cm imbimbate cu Alchermes.
Cu jumatate din crema pasticera acoperiti baza de la pan di spania, se acoperă crema cu felii de pan di spania (întotdeauna uşor înmuiate în Alkermes) şi se continua a se face un al trei-lea strat de crema de ciocolata.Acoperiti cu un strat de pan di spagna, apoi terminati cu un strat final de crema pasticera rămasa. Se acopera cu folie de plastic transparenta.Intepati cu o scobitoare pentru a preveni depunerea de abur pe suprafaţa cremei .
Se lasă să se răcească în frigider cel puţin trei ore.Inainte de servire se presara cu cacao sau ciocolată fondant rasă
Se lasă să se răcească în frigider cel puţin trei ore.Inainte de servire se presara cu cacao sau ciocolată fondant rasă
La pregatirea pan de spania (vezi reteta) folositi o tava drepunghiulara scurta in lungime si inalta pentru a putea taia felii cu grosimea de 1 cm foarte usor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu