În primul rând, tineti
capul şi trageti tentaculele cu o miscare ferma, până când se desprinde
capul (sacul) de tentacule.
Eliminati trăgând uşor
cartilagiul osos, şi încercând să nu-l rupeti (verificati dacă nu s-a rupt, pentru a evita sa nu-l
găsiţi atunci când mestecati).
Eliminati orice organe
necomestibile conţinute în sac.
Clătiţi sacul sub jet de apă.
Separaţi tentaculele de
ochii şi măruntaiele.
Eliminati "ciocul" care se gaseste intre tentacule..
Cu un cuţit răzuiti ventuzele de pe tentaculele de calmar.
Clătiţi tentaculele sub
jet de apă şi sunt gata pentru a fi gătite
Există două tipuri de
calmari.Calamar şi calamar vero. Asa sunt numiti in România. In limba italiană,
primul se numeste totano si al-doi-lea calamaro.
Primul are ataşat la cap
două aripioare scurte triunghiulare.
Aripioarele de calamar
vero sunt mai lungi si au formă de diamant.
Diferenta este ca la calamar vero carnea este mai fregeda si la calamar carnea
este mai dura şi este buna pentru
prăjit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu