Ingrediente: 4 persone
200 g de paste mixte
300 g de fasole uscata
150 g de ceapa
80 g de morcov
50 g de tulpina de telina
un căţel de usturoi
o crenguta de rozmarin înfășurat cu sfoară
1 dl de ulei de măsline extravirgin
300 g de fasole uscata
150 g de ceapa
80 g de morcov
50 g de tulpina de telina
un căţel de usturoi
o crenguta de rozmarin înfășurat cu sfoară
1 dl de ulei de măsline extravirgin
pătrunjel
sare şi piper
sare şi piper
Mod de preparare:
Se toarnă într-o oală mare, de preferinţă un vas de lut, 1/2 dl din uleiul de masline. Odata incalzit se adaugă legumele tocate, Se prăjesc până se înmoaie. O data copt fasole, jumătate se freaca in blender si se amesteca impreuna cu fasolea intreaga. Potriviti de sare şi se adaugă rozmarin care se lasa la infuzat douăzeci de minute, cu vasul acoperit. Se scoate rozmarinul, se arunca si se adauga pastele la supa, gătite al dente. Serviti paste cu fasole dupa zece minute de odina, presarati cu piper proaspăt macinat şi cu un fir de ulei de măsline extravirgin şi cu pătrunjel . În timpul verii, poate fi consumata rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu