Zeppole di San Giuseppe
Ingrediente pentru 16 bucati:
Visine în sirop
500 g visine fără sâmburi, și curate
500 g de zahăr
! / 2 de suc de lamaie
Pentru aluat:
Pentru cremă pasticera:
350 g de lapte
150 g smântână
180 ggălbenuşuri de oua
150 g zahăr
40 g amidon de porumb
2 g de sare
coji de1/2 lamaie
1/2 baton de vanilie
ulei pentru prăjit: arahide 70%,untură 30%
1/2 baton de vanilie
ulei pentru prăjit: arahide 70%,untură 30%
Pregătiți o zi înainte visine în sirop.
Într-o cratiță mare, se pune la macerat visine cu sucul
de lămâie și zahăr, punete-le 6 ore la frigider. După acest timp, se fierbe la
foc mediu timp de 8-10 minute.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei o noapte
întreagă
Pregatiti aluatul:
Se toarna apa intr-o cratita cu unt şi sare. Se pune la foc mediu iar atunci când apa începe să facă primele bule, dar nu fierbe complet, indepartat de caldura se toarnă făină cernuta toata odată şi se amestecă, mai punete pe foc şi se amestecă energic cu un tel pana cand amestecul se desprinde de marginile cratitei. .
Opriţi focul, lasat ca se receste un pic şi se adaugă oua, cate un pic cate un pic amestecati cu forţa continuu. Dacă este necesar, folositi un mixer electric până când aluatul este bine amestecat. Lasati sa se odilneasca timp de 20-25 de minute .
Pregătiţi acum crema:
Bateti într-un castron zahărul cu gălbenuşuri de ou până când amestecul este de culoare albă şi pufos. Adauga amidon, cernut printr-o sită pentru a evita formarea de cocolose, seminte de vanilie, sare. Laptele se incalzeste cu coaja de lamaie.
Se toarna peste compus de oua printr-o sită
Puneti cratita pe foc sa se ingroase crema pe foc mediu, fără fierbere (82°), amestecând continuu cu o lingura de lemn si lasati sa se receasca.
Se toarna apa intr-o cratita cu unt şi sare. Se pune la foc mediu iar atunci când apa începe să facă primele bule, dar nu fierbe complet, indepartat de caldura se toarnă făină cernuta toata odată şi se amestecă, mai punete pe foc şi se amestecă energic cu un tel pana cand amestecul se desprinde de marginile cratitei. .
Opriţi focul, lasat ca se receste un pic şi se adaugă oua, cate un pic cate un pic amestecati cu forţa continuu. Dacă este necesar, folositi un mixer electric până când aluatul este bine amestecat. Lasati sa se odilneasca timp de 20-25 de minute .
Pregătiţi acum crema:
Bateti într-un castron zahărul cu gălbenuşuri de ou până când amestecul este de culoare albă şi pufos. Adauga amidon, cernut printr-o sită pentru a evita formarea de cocolose, seminte de vanilie, sare. Laptele se incalzeste cu coaja de lamaie.
Se toarna peste compus de oua printr-o sită
Puneti cratita pe foc sa se ingroase crema pe foc mediu, fără fierbere (82°), amestecând continuu cu o lingura de lemn si lasati sa se receasca.
Prajrea gogosilor:
Umpleţi cu ulei si untura o tigaie cu margini inalte deoarece gogoşile trebuie să fie complet scufundate în ulei, altfel nu se umfla. Puneti tigaia pe aragaz la foc mediu . Puneti aluatul cu ajutorul unui sac de patiserie cu gura largă într-o farfurie unsa cu ulei şi apăsaţi amestecul dându-i forma rotunda.
Umpleţi cu ulei si untura o tigaie cu margini inalte deoarece gogoşile trebuie să fie complet scufundate în ulei, altfel nu se umfla. Puneti tigaia pe aragaz la foc mediu . Puneti aluatul cu ajutorul unui sac de patiserie cu gura largă într-o farfurie unsa cu ulei şi apăsaţi amestecul dându-i forma rotunda.
Lasati să alunece o gogoasa la un moment dat cand uleiul este fierbinte, dar nu incins şi se coace până când se umfla. Ridicaţi uşor temperatura si lasati sa se rumeneasca, se scoate fără sa fie intepata şi se pune pe hârtie absorbantă.
Procedati .la fel altă gogoaşă şi asiguraţi-vă de fiecare dată ca uleiul nu este prea incins.
Atunci când s-au răcit gogosile se presara cu zahar pudra, in mijloc se pune crema pasticera şi peste crema o linguriţă de visine in sirop şi se serveşte.
Procedati .la fel altă gogoaşă şi asiguraţi-vă de fiecare dată ca uleiul nu este prea incins.
Atunci când s-au răcit gogosile se presara cu zahar pudra, in mijloc se pune crema pasticera şi peste crema o linguriţă de visine in sirop şi se serveşte.
La zeppola este un dulce tipic de Sf. Iosif. Prăjite sau la cuptor sunt un dulce delicious napoletan uşor de facut la domiciliu.Sunt atat de populare dar si atat de gustoase incat au dat nastere urmatoarei poezii:
Poezie in limba napoletana
‘E canuscite ‘e zeppule?
Traducere
Nu ştii Zeppole?
Dacă nu provii din Napoli
este foarte probabil.
De pregatit, este uşor si de
facut – este posibil.
Amesteca făină şi apă
şi apoi prajeste-le in ulei cald.
Presara-le cu zahar:
Dacă nu provii din Napoli
este foarte probabil.
De pregatit, este uşor si de
facut – este posibil.
Amesteca făină şi apă
şi apoi prajeste-le in ulei cald.
Presara-le cu zahar:
Dacă nu incerci- nu crezi !
Se pare că e, intradevar, hrana îngerilor.
„O nu! Aceste zeppole,
nu au un gust irezistibi!?
Se pare că e, intradevar, hrana îngerilor.
„O nu! Aceste zeppole,
nu au un gust irezistibi!?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu