Ingrediente 4 persone
3 oua
125 g smântână
300 de g de ciuperci mici şi închise
500 de de amestec de carne de pui fara os
300 de grame de piept de curcan, tocata de două ori
125 g smântână
300 de g de ciuperci mici şi închise
500 de de amestec de carne de pui fara os
300 de grame de piept de curcan, tocata de două ori
1 lamaie
50 de grame de unt
2 lingurite de ulei de măsline extravirgin
50 de grame de unt
2 lingurite de ulei de măsline extravirgin
aluat de pasta brise (vezi reteta)
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui în fâşii. Stoarceti lamaia peste pui şi puneti-l in frigider acoperit. Condimentati carnea de curcan tocata, cu sare, piper, smântână proaspătă şi ouă. Curatati, spalati şi taiati mare ciupercile. Într-o tigaie se topeste untul cu ulei de masline. Puneţi ciupercile şi se adaugă sare şi se condimentează cu piper. Gatiti cateva minute, cu capac. Tapetati o forma de tarta, lasand pasta brise mai mare decat forma de tarta.Umpleti în straturi, alternand un strat de carne de pui, carnea tocată de curcan şi ciuperci (faceti cel puţin două straturi de ingrediente pentru a termina). Acoperiti cu pasta lasata in plus si faceti două tăieturi cu foarfeca pe suprafata. Se unge cu lapte sau smântânăla suprafaţa de pasta şi se coace în cuptorul cald la 160 de grade pentru o jumătate de oră. Odata coapta se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu