Ingrediente:
1 kg de cartofi, pentru fiert
100 g parmesan ras
patrunjel tocat dupa gust
sare dupa gust.
piper negru dupa gust.
100 g de mozzarella uscată ( taiata in fasii si pusa la scurgere)
3 oua
făină şi pesmet cat trebuie
3 oua
făină şi pesmet cat trebuie
ulei de florea soarelui
Mod de preparare:
Se fierb cartofii. Odata fierti, calzi inca, se curata de coaja şi pistati-i.
Puneti cartofii într-un vas şi pisati-i, astfel încât cartofii devin compacti. Odata raciti se adauga toate ingredientele: galbenusul de ou, patrunjel, piper negru şi parmesan. Lucraţi până când amestecul este neted.
Cu acest amestec pregaţit niste clindrii, in centrul carora introduceti o bandă de mozzarella. Închideţi forma.
Treceti crocchetele prin făină, apoi in albus de oua un pic batut şi în cele din urmă în pesmet. Puneti-le in frigider pentru doua ore.
Se prăjesc scufundate în ulei de floarea soarelui, la 160 °.
Aranjaţi pe prosoape de hartie crocchetele pentru a elimina uleiul in exces.
Serviti-le calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu