Ingrediente pentru 4 persone
500 g de sparanghel
360 g de orez Carnaroli
½ ceapa medie
150 g de branza philadelphia
4 ouă
un pahar de vin alb sec (Riesling-Proles Pontica Podgoria Odobesti)
1 litru de supa vegetale
20 de grame de unt
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
80 de grame de parmesan ras
piper dupa gust
500 g de sparanghel
360 g de orez Carnaroli
½ ceapa medie
150 g de branza philadelphia
4 ouă
un pahar de vin alb sec (Riesling-Proles Pontica Podgoria Odobesti)
1 litru de supa vegetale
20 de grame de unt
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
80 de grame de parmesan ras
piper dupa gust
Mod de preparare:
Puneti ouale la fiert in multa apă , usor sărata.
Curatati-le de coaja si tineti-le la cald.
Pregătiţi supa vegetala (vezi reteta cuburi
pentru supa)
Curăţaţi sparanghelul şi puneti-l într-o oala cu apă uşor sărată, cu varfurile afară din apă si gatiti-l aşa, uşor
Scoateti sparanghelul din apa după aproximativ zece minute, taiati varfurile si pastrati-le iat partea ramasa, maruntiti cu mixerul pana devine ca o crema.
Curăţaţi ceapa si tocati-o marunt.Puneti-o într-o caserola potrivita impreuna cu uleiul şi lăsaţi sa se prăjeasca la foc mediu, fără sa se arda.Adăugaţi orezul şi lasati se se prajeasca in ulei cu ceapa , până când orezul devine lucios. Adaugati vin alb si cand alcoolul s-a evaporat, adaugăti doua polonice de supa. Amestecati puţin si lasati ca supa sa scada aproape de tot. Mai adaugati doua polonice, mai amestecati puţin. Procedati asa pana cand orezul este copt. Important este ca trebuie să aveţi supa vegetala pe foc (supa ar trebui să aibă aceeaşi temperatură ca orezul).Orezul se amestecă ocazional numai pentru a evita sa se lipeasca de caserola..
Cand orezul este copt opriti focul si puneti in orez, untul, branza philadelphia, crema de sparanghel, piper si parmesan ras. Amestecati delicat ingredientele si apoi puneti un capac pe caserola si lasati sa se odilneasca zece minute.
Puneţi orezul în farfuria de servit, presarati cu galbenus de ou fiert si marunti, rondele de ou fiert si decorati cu virfuri de sparanghel.
Curăţaţi sparanghelul şi puneti-l într-o oala cu apă uşor sărată, cu varfurile afară din apă si gatiti-l aşa, uşor
Scoateti sparanghelul din apa după aproximativ zece minute, taiati varfurile si pastrati-le iat partea ramasa, maruntiti cu mixerul pana devine ca o crema.
Curăţaţi ceapa si tocati-o marunt.Puneti-o într-o caserola potrivita impreuna cu uleiul şi lăsaţi sa se prăjeasca la foc mediu, fără sa se arda.Adăugaţi orezul şi lasati se se prajeasca in ulei cu ceapa , până când orezul devine lucios. Adaugati vin alb si cand alcoolul s-a evaporat, adaugăti doua polonice de supa. Amestecati puţin si lasati ca supa sa scada aproape de tot. Mai adaugati doua polonice, mai amestecati puţin. Procedati asa pana cand orezul este copt. Important este ca trebuie să aveţi supa vegetala pe foc (supa ar trebui să aibă aceeaşi temperatură ca orezul).Orezul se amestecă ocazional numai pentru a evita sa se lipeasca de caserola..
Cand orezul este copt opriti focul si puneti in orez, untul, branza philadelphia, crema de sparanghel, piper si parmesan ras. Amestecati delicat ingredientele si apoi puneti un capac pe caserola si lasati sa se odilneasca zece minute.
Puneţi orezul în farfuria de servit, presarati cu galbenus de ou fiert si marunti, rondele de ou fiert si decorati cu virfuri de sparanghel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu