miercuri, 7 martie 2012

Risotto mimosa





Ingrediente pentru 4 persone
500 g de sparanghel
360 g de orez Carnaroli
½ ceapa medie
150 g de branza philadelphia
4 ouă
un pahar de vin alb sec (Riesling-Proles Pontica Podgoria Odobesti)
1 litru de supa vegetale
20 de grame de unt
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
80 de grame de parmesan ras
piper dupa gust

 Mod de preparare:

Puneti  ouale la fiert in multa apă , usor sărata.
Curatati-le de coaja si tineti-le la cald.
Pregătiţi supa vegetala (vezi reteta cuburi pentru supa)
Curăţaţi sparanghelul şi puneti-l într-o oala cu apă uşor sărată, cu varfurile  afară din apă si gatiti-l aşa, uşor
Scoateti  sparanghelul din apa după aproximativ zece minute,  taiati varfurile si pastrati-le iat partea ramasa, maruntiti cu mixerul  pana devine ca o crema.
Curăţaţi ceapa si tocati-o marunt.Puneti-o într-o caserola potrivita  impreuna  cu  uleiul  şi lăsaţi sa se prăjeasca la foc mediu, fără sa se arda.Adăugaţi orezul şi lasati se se prajeasca in ulei cu ceapa , până când orezul devine lucios. Adaugati vin alb si cand alcoolul s-a evaporat,  adaugăti doua polonice de supa. Amestecati puţin si lasati ca supa sa scada aproape  de tot. Mai adaugati  doua  polonice,  mai amestecati puţin. Procedati  asa pana  cand orezul  este copt. Important este ca trebuie să aveţi  supa vegetala  pe foc  (supa ar trebui să aibă aceeaşi temperatură ca orezul).Orezul se amestecă  ocazional   numai pentru a evita sa se lipeasca  de caserola..
Cand orezul este copt  opriti  focul  si  puneti in orez, untul, branza philadelphia, crema de sparanghel, piper si parmesan ras. Amestecati delicat ingredientele si apoi puneti un  capac pe caserola si lasati sa se odilneasca zece minute.
Puneţi orezul în farfuria  de servit, presarati cu  galbenus  de ou fiert si marunti,  rondele de ou fiert si decorati cu virfuri  de sparanghel.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu