Ingrediente pentru 4 persoane
8 ciocanele de pui
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de salvie
2 frunze de dafin
1 plic de sofran
ulei de florasole
sare şi piper dupa gust.
sare şi piper dupa gust.
pentru aluat:
200 g. făină
2 oua
bere.
pentru decor:
½ ardei rosu,
½ ardei galben
200 g. făină
2 oua
bere.
pentru decor:
½ ardei rosu,
½ ardei galben
oregano proaspat
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Se spală ciocanelele de pui şi se usuca cu prosoape de hartie. Pune-le într-o
tigaie antiaderenta. Se adaugă sare, plante aromatice si se gatesc la foc mediu timp de 5 minute, intorcandu-le de multe ori. Scoateţi plantele, adaugati 1/2 plic de şofran dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte si gatiti până când sosul scade. Scoateţi ciocanelele din tigaie, se usuca cu prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca.
Între timp, pune faina intr-un bol cu ouale batute, se adauga sofranul ramas si se amesteca cu o furculita. Diluati cu bere până la o consistenta subtire.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Inainte de a introduce ciocanelele în aluat crestati-le cu vârful unui cuţit . Prajiti-le timp de 10 minute, apoi puneti-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul şi se presară cu sare şi piper. Serviti cu ardei tăiat julienne şi frunze proaspete de oregano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu