Mod de preparare:
Pentru a pregăti aluatul, se pune faina în mixer , bucatele de unt rece de la frigider , un praf de sare si se amesteca bine până când amestecul are aspect nisipos si fainos.
În acest moment, puneţi amestecul pe o bucată de metal, sticla sau marmura(care este suficient de rece), puneti peste ea amestecul in forma clasică (cu o gaura in centru) şi incepeti sa framantati rapid adăugând incet apa foarte rece până cand aluatul este compact, dur şi destul de elastic.Odata gata, infasoara aluatul brise in folie de plastic de bucătărie şi se lăsa să se odihnească în frigider pentru cel puţin 40 de minute.
În acest moment, puneţi amestecul pe o bucată de metal, sticla sau marmura(care este suficient de rece), puneti peste ea amestecul in forma clasică (cu o gaura in centru) şi incepeti sa framantati rapid adăugând incet apa foarte rece până cand aluatul este compact, dur şi destul de elastic.Odata gata, infasoara aluatul brise in folie de plastic de bucătărie şi se lăsa să se odihnească în frigider pentru cel puţin 40 de minute.
Dupa ce au trecut 40 de minute aluatul brise va fi gata pentru a fi utilizat.
Simplu de pregătit, aluatul brise poate fi folosit pentru preparate dulci şi sărate
Simplu de pregătit, aluatul brise poate fi folosit pentru preparate dulci şi sărate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu