Ingrediente:
500g de aluat Brise (vezi reteta)
800 g de mere
80 g stafide
25g seminte de pin
80-100 g de zahăr
1 lingurita de scortisoara
800 g de mere
80 g stafide
25g seminte de pin
80-100 g de zahăr
1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Cu aluatul Brise tapetati o forma de tarta;înţepăt fund cu dinţi de o furculiţă, pastrati putin de aluat pentru benzi de decor.
Puneti stafidele în apă caldă să se înmoaie.
Curatati şi taiati merele în felii subţiri şi punti-le în tigaie cu stafidele si semintele de pin. Adaugati zahăr si scorţişoară. Caliti la foc mic pentru aproximativ 7 minute. Lasati sa se raceasca si odata ce s-a racit umpleti forma tapetata si ornati cu benzile de aluat . Puneti in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute la 180 °.
Curatati şi taiati merele în felii subţiri şi punti-le în tigaie cu stafidele si semintele de pin. Adaugati zahăr si scorţişoară. Caliti la foc mic pentru aproximativ 7 minute. Lasati sa se raceasca si odata ce s-a racit umpleti forma tapetata si ornati cu benzile de aluat . Puneti in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute la 180 °.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu