vineri, 16 martie 2012

Lichior de migdale



Amaretto

1/2  l de alcool la 90 °
1/2  l de apă
350 g de zahăr
250 g de migdale (dulci sau amare, în funcţie de gustul  care doriţi să-l obţineţi)

Mod de preparare:

Primul lucrul este sa curatati pielita  de pe migdale până la o greutate netă de 250 de grame.Se vor  toca apoi  migdalele si  se pun la macerate într-un recipient etanş de sticlă, împreună cu alcool pur. Recipientul  va fi pastrat  într-un loc racoros, uscat, de preferinţă departe de lumină, pentru  cel puţin patru săptămâni..
După ce timpul necesar pentru macerat s-a terminat, se prepară un sirop cu zahăr. Se pune apa si zaharul  la foc mic si se lasa ca zaharul sa se dizolve. Amintiţi-vă să amestecati  frecvent pentru a preveni  ca siropul de zahăr  sa nu se prinda de tigaie. Lăsaţi apoi siropul sa se răceasca la temperatura camerei. Intre timp, vom filtra compusul  de alcool cu migdale, cu un filtru special sau cu o cârpă de bumbac, astfel încât orice reziduuri  de migdale se fie eliminate.
La final  combinam siropul cu alcool aromatizat, se amestecă bine şi se îmbuteliază. Lichiorul  de migdale se pastreaza intr-un loc racoros, uscat timp de cel puţin patru săptămâni înainte de a fi folosit.

Acest lichior este delicios la gust si se foloseste la anumite dulciuri.


Pentru a elimina pielita  la migdale, le inmuiati in apa fierbinte timp de cateva minute. Scurgeti cate un pic cate un pic cu o lingura. Punete migdala  între degetul mare și cel arătător, împingeți: iese miezul perfect decojit.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu