Amaretto
1/2 l de alcool la 90 °
1/2 l de apă
350 g de zahăr
250 g de migdale (dulci sau amare, în funcţie de gustul care doriţi să-l obţineţi)
Mod de preparare:
Primul lucrul este sa curatati pielita de pe migdale până la o greutate netă de 250 de grame.Se vor toca apoi migdalele si se pun la macerate într-un recipient etanş de sticlă, împreună cu alcool pur. Recipientul va fi pastrat într-un loc racoros, uscat, de preferinţă departe de lumină, pentru cel puţin patru săptămâni..
După ce timpul necesar pentru macerat s-a terminat, se prepară un sirop cu zahăr. Se pune apa si zaharul la foc mic si se lasa ca zaharul sa se dizolve. Amintiţi-vă să amestecati frecvent pentru a preveni ca siropul de zahăr sa nu se prinda de tigaie. Lăsaţi apoi siropul sa se răceasca la temperatura camerei. Intre timp, vom filtra compusul de alcool cu migdale, cu un filtru special sau cu o cârpă de bumbac, astfel încât orice reziduuri de migdale se fie eliminate.
La final combinam siropul cu alcool aromatizat, se amestecă bine şi se îmbuteliază. Lichiorul de migdale se pastreaza intr-un loc racoros, uscat timp de cel puţin patru săptămâni înainte de a fi folosit.
După ce timpul necesar pentru macerat s-a terminat, se prepară un sirop cu zahăr. Se pune apa si zaharul la foc mic si se lasa ca zaharul sa se dizolve. Amintiţi-vă să amestecati frecvent pentru a preveni ca siropul de zahăr sa nu se prinda de tigaie. Lăsaţi apoi siropul sa se răceasca la temperatura camerei. Intre timp, vom filtra compusul de alcool cu migdale, cu un filtru special sau cu o cârpă de bumbac, astfel încât orice reziduuri de migdale se fie eliminate.
La final combinam siropul cu alcool aromatizat, se amestecă bine şi se îmbuteliază. Lichiorul de migdale se pastreaza intr-un loc racoros, uscat timp de cel puţin patru săptămâni înainte de a fi folosit.
Acest lichior este delicios la gust si se foloseste la anumite dulciuri.
Pentru a elimina pielita la migdale, le inmuiati in apa fierbinte timp de cateva minute. Scurgeti cate un pic cate un pic cu o lingura. Punete migdala între degetul mare și cel arătător, împingeți: iese miezul perfect decojit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu