Cu hamsii si coriandru
Ingrediente:
80 mI(mai mult, dacă este necesar) lapte integral foarte rece,
6 fileuri de hamsii in ulei
1 căţel de usturoi mic decojit (fara nervura)
6 crengute (frunze şi tulpini) de coriandru proaspat
un vârf de cuţit de piper alb
180 ml ulei de masline sau (1/4 de ulei floarea soarelui si 3/4 de ulei extravirgin de măsline)
50 g măsline fără sâmburi verzi, tocate mare
Puneti laptele, anşoa, usturoiul, două treimi din coriandru si piperul intr-un blender cu recipient îngust şi înalt si amestecati cu viteză mare pentru treizeci de secunde până cand compozitia devine spumoasa. Tot in blender la viteza mare, se incepe sa se toarne picaturi de ulei incet, incet. Se toarna fir. Deplasati blenderul în sus şi în jos, până a cand uleiul este încorporat şi amestecul se ingroasa.Va va lua de la 30 de secunde la 1 minut şi 1/2, în funcţie de echipamentul folosit. Puneti amstecul într-un castron de servire şi se adaugă măslinele. Se taie restul de coriandru, se presara pe deasupra, şi se serveşte. Dacă maioneza este prea groasa, se adauga o lingura sau doua de lapte.
Simpla
8o ml lapte integral foarte rece,
sare.
Mod de preparare:
Puneti laptele, sucul de lamaie, usturoiul (fara nervura) si piperul într-un recipient de sticlă îngust şi înalt. Folositi un blender si amestecati la imersie cu viteză mare pentru treizeci de secunde până cand compozitia devine spumoasa.
Coriandru şi ghimbir
Puneti frunze şi tulpini de la 6 crengute de coriandru proaspat, 20 g de ghimbir proaspat, curatat si ras, laptele, 1 1/2 lingurita de suc de lămâie şi usturoiul(fara nervura) intr-un recipient de sticla ingust si inalt.Mai departe adaugati uleiul şi preparati după cum este indicat mai sus. Puneti amestecul într-un castron de servire, amestecati 1 ceapa, tăiată în felii subţiri.
Maioneza de mai sus poate fi folosita pentru condimenta carnea şi peştele la grătar sau fiert, cartofi, salate, etc.
Ca toate emulsiile, aceasta reteta poate face un pic de necazuri. Dar modul de adaugare a uleiul şi de oprire atunci când trebuie este cheia succesului. Pentru a obţine rezultate maxime si sa fie foarte simplu de manevrat, utilizaţi blenderul folosind un recipient de sticlă îngust şi înalt.
Sfaturi Util
Pentru a limita coagularea proteinelor din lapte, nu il lasati sa fiarba (inainte de a se lega) si sarati doar in faza 3.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu