Ingrediente pentru 2 persoane:
un lup de mare (o Dorata)
1/2 pachet de unt sărat
mixt de ierburi aromate (maghiran, cimbru, salvie, chivas, tarhon şi ceea ce oferă sezonul..)
1 felie de lamaie
1 felie de portocala
1 kg de sare grunjoasa
1 \ 2 kg de sare fina
1lingura de ulei extravirgin de masline
1 catel de usturoi
2 albuşuri de ou
Mod de preparare:
Tocati fin ierburile aromatice si puneti-le intr- un bol.Se adaugă untul la temperatura camerei si se amestecă bine cu ajutorul unui tel. Infasurati compozita în hârtie de aluminiu formand un cilindru si se pune în congelator timpul necesar sa se intareasca.
Pune în burta de lup de mare, curatat foarte bine, felia de lamaie, felia de portocala, un catel de usturoi, o crenguta de plante aromatice si ulei. Acoperiţi-l complet într-un vas de copt (tapetat cu hartie de copt) cu sare grunjoasa şi fina amestecate cu albus de ou.
Se coace la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Scoteti-l din cuptor si spargeti crusta. Curatati pestele de piele si os, impartiti in doua fileuri si serviti într-o farfurie garnisit cu unt aromatizat.
Pune în burta de lup de mare, curatat foarte bine, felia de lamaie, felia de portocala, un catel de usturoi, o crenguta de plante aromatice si ulei. Acoperiţi-l complet într-un vas de copt (tapetat cu hartie de copt) cu sare grunjoasa şi fina amestecate cu albus de ou.
Se coace la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Scoteti-l din cuptor si spargeti crusta. Curatati pestele de piele si os, impartiti in doua fileuri si serviti într-o farfurie garnisit cu unt aromatizat.
Lasa ochiul de peşte neacoperit de sare. Atunci când acesta devine o minge albă şi peştele este copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu