Ingrediente pentru 4 persoane:
4 vinete lungi
500 ml sos de rosii
1 ceapa alba
200 g parmezan
300 de g de provola proaspete
1 ou
busuioc din abundenta
sare
10 cl de ulei e.v. de masline
200 g parmezan
300 de g de provola proaspete
1 ou
busuioc din abundenta
sare
10 cl de ulei e.v. de masline
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubulete fine într-o oală cu 10 cl de ulei de măsline și să se prăjește Când ceapa este rumenita se adauga sos de rosii lasandu-l sa fiarba aproximativ 30 de minute sau până când acesta devine suficient de gros.
Se spală vinetele şi tăiate felii pe lungime gros de jumătate de centimetru
Puneti feliile de vinete într-o strecurătoare şi se presara cu sare grunjoasă între ele. Puneti totul intr-o chiuveta şi puneti peste vinete o greutate pentru a lăsa să iasă apa din vinete mai usor. După o jumătate de oră se spală în apă rece feliile de vinete şi se storc uşor. Felii se prăjesc în ulei fierbinte până când acestea devin aurii pe ambele parti. Intr-o tigaie 10x20 continuați cu straturi, incepand cu un pic de sos pe partea de jos, apoi un strat de vinete, provola taiata în cuburi mici, o treime din sosul de pe primul strat, o stropire generos de parmezan ras și frunze de busuioc tocat de mână, sa procedează în același mod pentru straturile ulterioare, cel puțin trei. Ultimul strat se perie un ou bătut pentru a îngroșa suprafaţa . Pentru fiecare strat, se adaugă sare după gust.
Coaceţi la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute sau până când suprafaţa acesteia va fi bine rumenita.
Se lasa sa stea acoperit câteva ore, să serveaste rece sau călduță, garnisit cu busuioc proaspat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu