Pentru 12 persoane (două forme de tort de 22 cm)
Ingrediente:
Pentru aluat (Pasta Frolla)
500 g făină W 90/130 (slaba)
250 g zahăr
250 g unt
120 g ouă
250 g zahăr
250 g unt
120 g ouă
½ de pastaie de vanilie
2 g sare
2 g sare
400 ml lapte
250 g grâu fiert
250 g grâu fiert
20 g unt
1 pastaie de vanilia fara semințe
400 g urda de oaie (Lasati-o intr-o sita peste nopte la scurgere)
400 g zahăr
100 g galbenus de ou
400 g zahăr
100 g galbenus de ou
100 g albus de ou
100 g fructe confiate mixte
2 ml apa de flori de portocal
100 g fructe confiate mixte
2 ml apa de flori de portocal
8 g coaja de lamaie rasa
2 g de scortisoara
Mod de preparare
2 g de scortisoara
Mod de preparare
Preparati aluatul (pasta frolla) şi lăsati-l să se odihnească în frigider pentru aproximativ o oră. Intindeti aluatul şi puneti-l in forma de tort unsa cu unt şi presarata cu faina. Mai puneti-l in frigider pentru a se odihni. Într-o cratiţă puneti 20 g unt, 400 ml laptele cu grâul semipreparat, pastaia de vanilia golita de seminte.Se fierb până când laptele este complet absorbit de grâu, amestecand des. Se lasa să se răcească.
Dati urda printr- un pasator de legume, adaugati semințele de la pastaia de vanilia pusa in lapte.Puneti-le intr-un castron cu 100 g de galbenus de ou(pastrati albusurile) şi se amestecă. Adăugaţi 300 g de zahăr şi se amestecă. Apoi grâul,fructele confiate, apa de flori de portocal şi scortisoara. Se amesteca foarte bine. Bateti ferm 100 g de albus cu 100 g de zahăr rămas si adăugaţi la compus, amestecand de jos in sus.
Asamblare
Se toarnă umplutura în forma şi din aluatul ramas, cu o rotiţa zimtata sau simpla taiati benzi care le puneţi deasupra umpluturii în formă de grilaj.
Asamblare
Se toarnă umplutura în forma şi din aluatul ramas, cu o rotiţa zimtata sau simpla taiati benzi care le puneţi deasupra umpluturii în formă de grilaj.
Puneti forma de tort in cuptorul preincalzit la 150 ° C pentru aproximativ o ora si jumatate. Odata gătit opriți gazul, deschideti un pic usa cuptorului şi lasati sa se receasca bine. Se serveste a doua zi.
Pregatirea grâului
In mod tradiţional pastiera se pregăteste în Joia Mare. Acum ca acest dulce a devenit faimos in lume, la Napoli in cofetarii se pregateste in fiecare zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu