miercuri, 21 martie 2012

Nuga de susan




( Ghiugghiulena in dialet sicilian)

Ingrediente:

200 g de zahăr
300 g miere,
500 g de seminţe de susan
100 g de migdale cu coja
coaja de la 1 portocala
1 lamaie


Mod de preparare:

Puneti zahărul şi mierea într-o cratiţă la foc mic.  Adaugati  semintele de susan şi  continuati sa amestecati. Se dizolvă zahărul până când amestecul va arata ca un sirop de aur. Nu lasati sa se arda! Cand zahărul dispare se opreste focul.
După 15 minute se adauga migdalele şi se amestecă bine. După 40 de minute  se adauga  coaja de portocala, fara partea alba, tocata mare.
Se toarnă pe o suprafaţă plană, în mod ideal de marmură uda, dar dacă nu aveti folositi o foaie de hârtie de copt şi puneţi-o pe o placă de lemn.
Pentru a intinde nuga puteţi utiliza o spatula sau  puneti o altă foaie de hârtie de copt pe partea de sus şi cu un sucitor se ruleaza. Sau amestecul se pune direct pe o suprafaţă de lemn, care este udata cu apă.Tradiţia impune sa folositi o jumatate de lamaie ca un instrument în mâinile tale pentru a aplatiza suprafaţă, fără a arde mâinile. Aceasta oferă, de asemenea, preparatului un  gust mai deosebit şi o face  lucioasa la suprafaţă.
Rezultatul final  ar trebui să fie o nuga, între 5 mm şi 1 cm  în  grosime maximă,tăiata  în mici porţi sub forma de diamant. Încercaţi să taiati în bucăţi cat  timp  nuga este încă fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu