Arahide
(Arachis hypogaea L.) este o plantă de origine din America de Sud (probabil
provine din Brazilia).
Uleiul din
semințe de arahide este o substanță uleioasă de culoare galbenă. Compoziția sa
medie în acizi grași este după cum urmează:
18% acizi
grași saturați
55% acizi
grași mononesaturați
27% acizi
grasi polinesaturati.
Din punct de
vedere calitativ, uleiul din semințe de arahide este exact la mijloc între
uleiul de măsline și alte uleiuri din semințe (ulei din semințe de porumb,
seminte de floarea soarelui, etc.). Uleiul din semințe de arahide, spre deosebire
de multe alte uleiuri din semințe, poate fi utilizat pentru prajit, dar va reamintiesc
că, spre deosebire de credința comună, uleiurile din semințe nu sunt potrivite pentru
prăjire. O absolut mai buna alegere pentru
prajit este folosirea uleiului de
măsline extravirgin. Uleiul de arahide, având în vedere prezența discretă a
acizilor grași mononesaturați (un ulei este, mai bun cand cantitatea de acizi
grași mononesaturați este mai mare) și punctul sau de fum este de 230 ° C pentru
ulei rafinat, 160 -180 ° C.uleiul nerafinat poate fi considerat ca o alternativă
salutara a uleiului de măsline extravirgin, în cazul in care rețetea cere
prăjirea alimentelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu