Ingrediente
pentru 4 persoane:
70 g
unt
150 g
sunca cruda (Prosciutto crudo 2 felii taiate gros)
100 g
mortadella
100 g
de sote de ciuperci (taiate cuburi prajite in tre lingure de
ulei e.v. , 1 catel de usturoi, la final presarate cu petrunjel)
100 g
de spanac (fiert și scurs)
3
ouă ( fierte)
150 g
smantana
80 g Parmigiano
Reggiano (ras)
Mod
de preparare
În
primul rând fierbeti ouale tari.Le puneti
intr-un vas cu apă rece si atunci când
incep
sa fiarba, se fierb timp de 6 minute. Le raciti sub jet de apa rece, se curata
si se
separa
albusul de galbenusuri.
Fierbieti,
scurgeti, reciti, stoarceti spanacul și-l
măruntiți.Este
mai
bine sa folositi spanac proaspat, altfel folositi cel congelate.
Într-o
tigaie, în care veti condimentate pastele,
se topeste untul, se adauga
feliile
de prosciutto si mortadella taiata in
cuburi mici.Lasati să se rumenesca la
foc
mic timp de 2-3 minute, apoi se adauga spanacul, ciupercile si se amestecă. Gatiti timp de 3 minute.
Opriți flacara și se adaugă albușurile taiate in
cuburi neregulate.
Se
amestecă și lăsați sosul sa se odihneasca.
În
timp ce gatiti paste, puneti tigaia cu sosul la foc mic, se adauga smantana si
se
fierbe timp de 2 minute.
Scurgeți
pastele, puneti-le în sos, se amestecă, se adaugă parmezan și
se
amesteca bine la foc mediu.
Puneti-le
pe farfurie și se adaugă gălbenușuri de
ouă trecute printr-o pasatoare de legume
cu sită medie. Dacă doriți, puteți presara cu un strop de piper negru.
Acest
sos poate fi folosit pentru orice tip de
paste uscate realizate din grâu dur
în special, rigatoni sau tortiglioni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu