marți, 11 iunie 2013

Taitei cu urzici


Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru aluat

150  grame de urzici fierte

300 g faina de gris  (semola)

2 oua

un pic de sare

o lingura de ulei e.v. de masline


Pentru sos

1 morcov

1 ceapa mica

1 tulpina de telina

4 fileuri de roșii uscate

1 lingura de pasta de rosii concentrata

50 g sunca coapta tocata (Prosciutto cotto)

100 g bile de mozzarella

4 linguri ulei e.v. de masline

sare dupa gust


Mod de preparare


Se lasă la macerat timp de câteva minute in apa, urzicile pe care le-ați cules în așa fel încât să fie curate de orice praf.

Apoi se pun la fiert pentru câteva minute în apă sărată.Trebuie să devină pur și simplu mai moi, astfel  este nevoie de foarte puțin timp.

Se scurg și se storc bine.Se lasa sa se raceasca.

Odata ce acestea sunt reci se toaca marunt cu un mixer și apoi adăugați-le  făină, ouă, un vârf de cuțit de sare și o lingura de ulei.

Frământat bine, în scopul de a crea o mingie frumoasa, neteda si elastica.

Puneti aluatul intr-un prosop sau o folie trasparenta de bucatarie si se lasa sa stea în frigider cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, pregătiți sosul.  Taieti marunt toate legumele si sunca.

Într-o tigaie se toarna ulei și apoi se adauga legumele noastre.

Continuați gătitul cu capac timp de 10 minute, apoi se adaugă  concentratul de roșii și șunca. Se condimentează cu sare. Amestecati si  continuati fierberea timp de încă 10/15 minute la foc mediu. Legumele ar trebui să fie ușor înmuiate și aromatizate între ele.

Luati aluatul și rulati un dreptunghiuri cu un sucitor.

Treceți-l de mai multe ori prin mașină de paste fainose (daca este) pentru a obține consistența dorită și apoi le transformati în taiteii.

Între timp, ati pus intr-o oală de apă sărată și o lingura de ulei de floarea soarelui.

De îndată ce apa dă în clocot se pune sare se toarna taiteii, careia ii va lua aproximativ 4-5minute pentru a fierbe.

Luati taiteii  cu o spumiera si se amesteca impreuna cu  sosul iar dacă este necesar, adăugati  o lingură din apa in care le-ati fiert.

Serviti pe farfurie și aranjati peste paste bilute de mozzarella!


Nu toată lumea știe că urzicile au proprietati anti-anemice, de fapt, abundența de fier și clorofilă stimuleaza organismul sa produca celule rosii din sange facand astfel urzica un aliment ideal pentru cei cu probleme de anemie.Este, de asemenea, purifiant, diuretic, tonic și foarte util în prezența diareei sau dizenteriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu