Ingredient
pentru 4 persoane:
250g muschiulet de porc
12 felii de pancetta
feliat normal
2 legaturi
de radicchio verde(sau rucola, salata, valeriana)
2 pumni de
pesmet
2 oua
1 ceapa mica
alba
2 catei de
usturoi
1 picatura
de coniac
ulei de
arahide pentru prajire
ulei de
masline extra virgin
oțet
balsamic
Rozmarin,
salvie, menta, oregano, busuioc
sare și
piper dupa gust
Mod de
preparare
Se taie
carnea de porc în felii subțiri și se bate cu un ciocan de carne. Se
condimentează cu sare și ceapa alba
taiata in felii subtiri, doi catei de usturoi, rozmarin, salvie, menta si
oregano. Se lasa la marinat timp de o jumatate de ora.
Se bat ouale
intr-un castron cu un strop de coniac, un vârf de cuțit de piper si sare dupa
gust
Prajiti
feliile de pancetta într-o tigaie cu o lingura de ulei de măsline extravirgin
pana devin crocante. Asezati-le pe o foaie de hârtie absorbantă.
Se toaca
marunt radicchio, cu un cuțit, se întinde pe patru farfurii, adăugați o burniță
de ulei de masline extravirgin , sare și
piper.
Treceti
feliile de carne de porc prin ou și pesmet, se prăjesc în ulei de arahide pana
devin aurii. Puneti-le pe o foaie de hârtie absorbantă.
Răspânditi
feliile de pancetta, carnea de porc aurie și crocanta pe pat de radicchio și
decorati farfuria cu felii de rosii
proaspete si o crenguta de rozmarin.
Se stropește
cu o burniță de otet balsamic redus (se
fierbe oțet balsamic într-o tigaie cu un vârf de cuțit de piper, sare și o
jumătate de lingură de zahăr până când devine gros)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu