Ingrediente
pentru 8-10 persoane ( tigaie 25 x 25)
700 g paste (rigatoni, penne, mezzani, paccheri)
150 g parmezan ras (sau grana padana)
200
g provola afumată sau mozzarella lăsata
în frigider sa se usuce
100
grame de sunca fiarta(prosciutto cotto)
2-3 lingur pesmet
Pentru bechamel
1,½ l de lapte
100
g unt
100 g făină
sare
fina
Pentru
mazăre
150 g boabe de mazăre proaspeta, ca alternativă mazăre congelată
½
ceapa tăiată în felii subțiri
50
g șuncă cruda(prosciutto crudo)taiata în
bucăți mici
ulei
sare
fina
Mod
de preparare
Se
prepară sosul bechamel intr-o tigaie
topind untul pe foc mic, se adauga faina
si se amesteca pana cand se obtine un sos neted, cremos.Se adauga incet laptele
departe de foc.Se continua să se amestece pe foc si se aduce la fierbere. Se
condimentează cu sare.
Pregătiți
mazărea rumenind ceapa (fara sa se arda)
într-un pic de ulei de masline. Adaugati sunca cruda taiat în bucăți mici și
apoi mazărea, sarea și se termina de
gătit prin adăugarea de lichid (apa sau
supa vegetala).
Pregătiți
tigaia pentru cuptor. Se toarnă pe partea de jos un strat de bechamel.
Gatiti
pastele (calculati jumatate din timpul
de preparare, care ar fi fost necesar de obicei), scurgeti-le și le amestecati cu
bechamel (având grijă să pastrati doua polonice) și o parte din parmezanul ras.
Se
toarnă jumătate din paste în tigaie, se acopere cu mazăre, provola tocata, sunca in
bucati mici, un pic de parmezan și un strat subtire de bechamel.
Acoperiti
cu restul de paste, cu bechamel –ul ramas, cu restul de parmezan si se presara
cu pesmet.
Se
coace la 180 de grade pentru aproximativ o jumătate de oră (sau până când se
formează o crustă frumoasa,aurie).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu