Ingrediente
pentru 4 persoane:
30 g
ulei extravirgin de masline
30 g unt
20 g ceapa alba
120 g
muschiulet de porc
120 g
piept de pui
100 g
salam de casa
200 g tomate
decojite sau proaspete
60 ml alb sec
60 g smântână
50 g Parmigiano
Reggiano (ras)
sare
fina dupa gust
piper
negru dupa gust
Mod de
preparare
Intr-o
tigaie, puneti uleiul de masline si rumeniti ceapa desfacuta foi. Scoateti ceapa, adăugati muschiuletul de
porc si pieptul de pui tăiat în cuburi de aproximativ 1 cm latime.Rumeniti bine
pe foc mediu.
Cand
se rumenesc, se toarnă tot vinul.Cand s-a
evaporate vinul, adăugați salamul
tăiat
in cuburi mai mici decât cele taiate anterior, roșiile decojite trecute prin
pasatorul de legume cu sita medie, foarte putina sare, piper negru proaspat
macinat si se fierb la foc mic timp de 30 de minute. Dacă scade sosul , ca de obicei, se adaugă puțină
apă caldă.
Opriți focul, se adaugă smântână în sos, se
condimentează cu sare si se lasa sa se odihneasca.
Trebuie
să fie un sos usor cremos, nu foarte dens.
Atunci
când pastele sunt coapte se adauga la sos untul, parmezanul si se amesteca foarte bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu