Ingrediente
(pentru 4 persoane):
600 g cartofi
noi destul de mici
300 g roșii
cherry din Pachino (IGP)
1 cană de oțet
de vin roșu
câteva frunze de busuioc
20 capere in
sare
1ceapă roșie
de Tropea (sau Buzau)
6 linguri ulei e.v. de măsline
masline
negre naturale Gemlik(Defne) dupa gust
oregano
uscat dupa gust
piper dupa
gust
sare fina dupa gust
Mod de
preparare:
Se spală și
se fierb cartofii in coaja lor. Se pun
în apă rece sărată si se fierb pentru aproximativ 30-35 de minute
(timpul de preparare variază în funcție de marimea acestora), apoi se scurge
apa. Cat sunt calzi încă se decojesc și se lasă să se răcească, apoi se taie în
felii de aproximativ 1 cm grosime.
Curățați
ceapa și se taie în felii (sau inele) subțiri. Puneti-le la macerat în oțet aproximativ
30 de minute apoi se scurg bine.
Se spala
rosiile, se taie în jumătate și zdrobiti-le ușor pentru a scurge toate
semințele și apa de vegetație. Puneți-le la scurs într-o strecurătoare cu
partea taiata in jos.
Puneti
caperele într-o strecurătoare și clătiți-le bine sub jet de apă pentru a lua
sarea.
Zdrobit ușor
maslinele (cu ajutorul unui ciocan de carne sau lama plata de la un cuțit de
bucătărie) și extrageti samburele.
Adunati într-un castron potrivit rosiile, ceapa, bine
scursa din otet, caperele scurse, măslinele fără sâmburi, cartofii felii, se
condimentează cu ulei de măsline e.v., presarati cu o multime de oregano,
busuioc tocat, sare, piper și câteva picături de oțet. Se amestecă totul
împreună cu blândețe și se servește.
Sfat:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu