Ingrediente
(pentru 4-5 persoane):
1 pui de 1,500
kg
sucul de la 3
portocale
1 portocala taiata
felii
cateva
crengute de rozmarin
60 g măsline kalamata (Defne)
ulei e.v. de
măsline
sare și
piper dupa gust
Mod de
preparare:
Se taie puiul în bucăți (8) și le marinati timp de cel puțin
4 ore cu sucul de la 2 portocale, o jumatate de cana de ulei e.v. de măsline,
sare și piper.
După marinare,
se scurg bucatile de pui și puneti-le într-un vas termorezistent uns ușor cu
ulei, fără a le suprapune.
Presarati cu
un vârf de cuțit de sare, cateva crengute de rozmarin si se toarna peste bucatile
marinate, se adauga sucul de la a- trei-a portocala.Coaceti la 180 de grade
pentru aproximativ 50 de minute, intorcand bucatile de pui frecvent.
Aproximativ
la jumătate din timpul de preparare se adauga maslinele si felii de portocale.
Serviti
puiul cu felii de portocale, măsline și sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu