Ingrediente:
400 g lapte
condensat
250 g zahăr
150 g ciocolată albă
50 g unt
2 linguri de fistic decojit
2 linguri nuci (sau migdale)
1 lingura portocale confiate
1pastaie de vanilie
Mod de preparare
Intr-o cratiță punetì pe
foc laptele condensat, zahărul, untul și pastaia de vanilie deschisa - separata
de seminte .Se fierb la foc mic,timp de aproximativ 5 minute până când
ingredientele sunt amestecate. Încercați stadiul de gătire prin turnarea unei picături de
amestec intr-un pahar cu apă rece și, dacă aceasta face o mingie moale se poate
indeparta de la căldură.
Aruncați pastaia de vanilie
și se adaugă ciocolata tocata. Se amestecă timp de câteva secunde, pana cand ciocolata s-a topit , de asemenea,
și amestecul este cremos și netedă.Se indeparteaza de pe foc.
Adaugati în cele din urmă
nuci rupte grosolan (sau migdale), fistic și coaja de portocala confiata.Se
amestecă pentru a se distribui uniform.
Lasati să se răcească până
cand puteti lucra amestec cu mâinile.Se
toarnă pe o folie de aluminiu ușor umezit cu apă rece și cu mâinile umezite,
întotdeauna, dati forma unui cilindru de 4 sau 5 cm diametru. Înfășurați-l în folie de aluminiu și
se lăsa să se odihnească într-un loc rece pentru cel putin 6 ore (sau in
frigider 2-3 ore). Se taie în felii înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu