Ingrediente
pentru 4 persoane:
700 g
rosii proaspete sau decojite
100 g
ulei e.v. de măsline
100 g
ceapa alba
3
catei de usturoi proaspăt
30 g rosmarin proaspet ( o crenguta)
Mod
de preparare:
Intr-o
tigaie puneti ulei de măsline
extravirgin și cățeii de usturoi, decojiti și împărțit în două. Prăjiti ușor, la foc mic, până când usturoiul începe
să capete culoare.
Scoteti
usturoiul si se adauga ceapa felii.Se prajeste la foc mic.
Se
adauga rosiile proaspete decojite sau tăiate în felii nu prea subtiri, se
adaugă sare și se gateste pentru 20 de minute la foc mic.
După
20 de minute, se adauga rozmarinul spalat si gatiti pentru inca 10 minute.
Se
condimentează cu sare și apoi opriți focul.
Sosul
poate fi utilizat ca ingredient în multe
feluri de mâncare: de pui,
iepure
de casa sau de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu