Ingrediente
pentru 4 persoane
750 ml lapte
300 g zahăr
250 ml de apa
8 ouă
300 g
frisca
1
pastaie de vanilie
500 g
caise
1
lamaie
Mod
de preparare
Curatati
și spalati caisele scotete samburii (lăsând la o parte o duzina).
Apoi zdrobiti fructele
intr-un castron, se acoperă cu suc de lamaie si se lasa la marinat o oră.
Puneti
zahărul în apă și lăsați-l să se
topească la rece pentru aproximativ o jumătate de oră. Se încălzește laptele cu
pastaia de vanilie curatata de semintele
din interior și opriți flacare înainte
de a ajunge la fierbere. Bateti
galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie, se toarna laptele incet (fara
pastaia de vanilie), bateti cu putere, apoi se adauga frisca. Dati prin pasatorul
de legume caisele si se adauga siropul
rezultat de la macerat, se amestecă și se adaugă la amestecul de ou, zahăr, lapte
și frisca. Se toarnă într-un recipient și pune în congelator. După aproximativ
trei ore se ia compozitia si cu un mixer se bate până când veți obține o cremă neteda
si omogena.Se adaugă caisele care le-ati ținut deoparte făcute bucăți mici și se
servește.Cu aceeasi procedură se poate
obține orice fel de înghețată de fructe. Este important ca baza de sirop cu apă
și zahăr trebuie topita întotdeauna la rece (Fara sa se puna la incalzit pe aragaz).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu